Artykuły

Kurczak w pomarańczy

 

Soczysty kurczak z aromatem pomarańczowym

Bardzo ważne jest, aby udka były obrane ze skórki


SKŁADNIKI:

* 6 udek z kurczaka (bez skóry!)
* Masło
* Sok wyciśnięty z dwóch-trzech pomarańczy
* Czosnek (oryginalnie 2 ząbki, ja zawsze daję całą główkę :P)
* Sól i przyprawy (wg uznania)

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Udka smarujemy przyprawami i wyciśniętym czosnkiem
2. Formę wykładamy srebrnym aluminium, przekładamy udka
3. Udka smarujemy masłem (jak na zdjęciu)
4. Zalewamy połową soku
5. Pieczemy ok 30 min, po czym dolewamy resztę soku i pieczemy jeszcze ok 1 godzinę

 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Jesteś tutaj: Home