Kuchnia brazylijska

Kurczak w pomarańczy

Soczysty kurczak z aromatem pomarańczowym

Strogonoff de carne/frango

Czyli brazylijska wersja strogonoffa :D

W Brazylii bardzo popularne jest dodawanie do dań odrobiny cieniutkich chipsów, dzięki czemu danie staje się chrupiące. PS. Musze dodać, że jest to moje ulubione danie :)

Rocambole de Carne

Roladki nadziewane - trochę niefotogeniczne, ale pyszne! :-) Składniki farszu można dowolnie dobierać Zdjęcie nie wyszło zbyt apetycznie, ale na żywo roladka wygląda o niebo lepiej!  

Pao - Chlebek z nadzieniem

Farsz do tego chlebka dowolny. Jedna zasada - nie można używać żadnych sosów itp bo nam się zrobi ciapka i nic się nie poskleja. 

Bolo Salgado II

Nietypowe ciasto wielowarstwowe - dla miłośników połączenia smaku słodkiego ze słonym.

Bolo Salgado

Bolo salgado czyli słone ciasto z krewetkami jest świetnym pomysłem na obiad lub kolację. Farsz do tego ciasta można dowolnie urozmaicać. 

Jesteś tutaj: Home Kultura Kuchnia brazylijska