Bolo Salgado II

Oryginalne słone ciasto z wieloma warstwami

Ciasto przygotowuje się jeden dzień przed podaniem! 

Farsz do tego ciasta można dowolnie urozmaicać. Nie podaję ilości składników bo to zależy od Waszych upodobań

 

SKŁADNIKI:

• Duży chleb z formy, bez skórki, pokrojony w plastry (wzdłuż)
• Warstwa I farszu: szynka pokrojona w paseczki + cebulka starta na tarce na małych oczkach + majonez
• Warstwa II farszu: ugotowane jajko zgniecione widelcem + cebula starta na tarce na małych oczkach + majonez
• Warstwa III farszu: dżem winogronowy (może być też truskawkowy, śliwkowy lub inny)
• Warstwa IV farszu: majonez oliwkowy (majonez + oliwki wyciśnięte praską do czosnku :P)
• Ser w kremie do smarowania
• Rodzynki do dekoracji

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Wszystkie składniki poszczególnych warstw farszu mieszamy
2. Przeźroczystą folię rozkładamy na dużej formie/talerzu.
3. Kładziemy jedną warstwę chleba.
4. Na to nakładamy warstwę I farszu i warstwę chleba na wierzch, na to warstwa II farszu, chleb, warstwa III, chleb, warstwa IV, chleb, warstwa I, chleb, warstwa II, chleb.
4. Zawijamy to w folię i odstawiamy na jeden dzień do lodówki.
5. Na następny dzień odwijamy, smarujemy serem i dekorujemy rodzynkami.

 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Jesteś tutaj: Home Na słono Bolo Salgado II